středa 31. října 2007

Výborná hřibová polívka

1 středně velká cibule - nakrájet na kostičky
4 pol.lž. másla
250g pravých hříbků a 100g vyzrálých hnědých žampónů - nakrájet na kousky /1 až 2cm/
- hnědé žampióny můžete nahradit hříbky
500ml kuřecího vývaru
1 litr smetany
sůl a bílý pepř
čerstvá majoránka - nasekaná

na obrázku je žampión hnědý

Osmahněte cibulku na másle tak, aby byla měkká. Přidejte hříbky a vařte dokud nebudou hnědé.
Přidejte vývar a smetanu a nechte mírně vřít minimálně 30min až hodinu.
Polévka se musí vyvařit nejmíň o jednu třetinu až o polovinu. Hustota musí připomínat hutný krém. /trochu řidčí než puding/
Dochuťte vydatně solí a pepřem.
Kdo chce může přidat trošičku česneku.

1 komentář:

vetek řekl(a)...

to vypadá báječně! vyškousám ejsep!