pátek 19. října 2007

Práce v plném proudu

Tak se nám konečně povedlo skloubit všechno tak, aby příští týden mohla začít práce na naší nové zahradě.

Juanita, paní která novou zahradu navrhla, je naší vizí tak nadšená, že se rozhodla celý proces dokumentovat a následně jej zařadit do jejího programu na SABC /kanál jihoafrické TV/.

Naše zahrádka je sice prťavá, ale zajímavá. Určitě je to pro ní změna oproti mega hektarovým parcelám, které navrhuje dnes a denně.

S malými domky jsou ale spojené velké problemy. Například, jak dopravit do naší zahrady balvany pro kaskády okolo bazénu. Pro tento účel budou muset zbourat vnejší zeď a na nějaký čas tam vsadit branku. Po té co práce skončí se pak díra zazdí a hotovo. Důmslné, co? Na obrázku je vidět jak bude asi vypadat náš nový bazén. Ačkoliv náš nebude mít zelenou výpň, alebřž nám se líbí tmavě modrá. Taky trávník se do naší pidi zahrádky nevejde. Místo trávy bude velká část zahrady pokryta pískovcovým kamenem. Tady je obrázek.


Vnitřní átrium pak bude mít malé jezírko. Něco jako na tomhle obrázku.
Úplně nejlepší na celé akci je ale to, že začnou už v pondělí a budou se vším hotovi dřív než přijede Míša se Soňkou! Hurá!!
Jediné s čím si lámu hlavu je koncept naší zahrady. Podle hesla v Římě žij jako říman, bych měla celou zahradu osadit baobaby a dalšími bobulovými keři, aby se místní ptactvo mělo kde slítat na snídani. Stesk po domově je ale silnější a tak se mi pomaloučku do té naší "africké" zahrádky vkrádají rostlinky, které mi připomínají domov. Chci tím říct, že až k nám přijedete na návštěvu a budete na terase popíjet své chlazené cokoliv, prosím přivřete oči nad těmi "obyčejnýmy" sedmikráskami a šeříky, které znáte jako svoje boty. Nedoť tady bydlí někdo, kdo si potřebuje občas připomenout jak to vypadá doma. A ať se to někomu líbi nebo ne, pro mě je jeden šeřík hezčí než všechny palmy afriky.

Žádné komentáře: