úterý 26. dubna 2011

Pretorie

Uz predem bylo dohodnuto, ze dnes se pojede do Pretorie. Rano to vypadalo na teply den, tak jsme vytahli kratasy a saticky, coz se pozdeji ukazalo jako naivni predpoklad.

Okolo 10:00 jsme zamirili k hlavnimu mestu JAR. Prujezd po dalnici byl hadam pro vsechny v aute, tak nezajimavy, jak jen to bylo mozne. Pretorie skutecne neni zadne zajimave mesto. Kdyz projedete Hrabuvkou, tak toho uvidite vice.

Jedine co Misa kvitoval pozitivne, byla 5ti proudova dalnice, ktera ac nedokoncena, vede z JNB az do Pretorie. Taky v dobe kdy jsme po ni cestovali my byla skoro prazdna.

Proc jsme teda do Pretorie jeli? Prece kvuli shopovani. Nebudete tomu verit, ale jediny crocs shop v celem Gautengu je prave v Pretorii. V celem JNB je prd. Ne jako v Praze, kde v kazdem shopu je aspon jedna bota crocs.

Cesta se vyplatila. Nakoupili jsme si kazdy nekolik paru a Fifa dostal knoflicek s Bleskem McQuinem J

Filipek tam s Blesem jezdil po botickach a okolo boticek tolik, ze ho to uplne vyhladovelo a museli jsme si jit sednout do nasi obvykle restaurace Ocean Basket. Objednali jsme si rodinnou porci grilovanych rybicek, krevet, chobotnic a nejake to sushi. Dopadlo to tak, ze Fifovi zachutnali housky natolik, ze spapal hned dve a Sonka musela dojidat celou tu hromadu morskych zviratek sama.

Takto posilnnei jsme vyrazili na dalsi shopping. Zvladli jsme quicksilver, guess, pumpkin patch, sketchers, edgars, poetry - slusne ne? - to proto, ze obe deti spaly.

Kdyz se nam Fifa probral, tak jsme usoudili, ze je dobry cas se vydat smerem domu. Kamilka sice v aute plakala, ale kdyz jsme ji na chvili zastavili a nechali ji vydechnout, zvladla se na Sonicku usmivat cely zbytek cesty.

Kratsi, za to vydatny, nakup potravin v obchode blizko domova, byl nas posledni hrdinsky cin.

Fifa a Misa si pak doma zaplavali ve vyrivce a Sonicka s Kamilkou delali klukum spolecnost. Ian a ja jsme vyrazili k doktorovi.

U pana doktora jsme zjistili, ze malicka je uplne v poradku. Vazi 2.98kg a porad mam dost mista, plodove vody. Placenta i brisni snura vypadaji perfektne.

Jen teda maminka ma vysoky tlak a mela by si na sebe davat pozor. V patek si ho musim jit nechat znovu zmerit. Moc byla v poradku, takze zadna velka panika neprobehla. Zitra zaciname 36 tyden a plice i ostatni organy vypadali plne funkcni.

Porad plati termin porodu 11 kvetna a porodni vaha by mela byt okolo 3.30 kg.

Ian ted na zahrade griluje zebirka a stejky a my ostatni lenosime.

Žádné komentáře: