pátek 4. ledna 2008

Mazzeppa bay

Blizi se vanoce a s nimi jedine dlouhe prazdniny, ktere tady v JAR maji. Evropan si muze behem jednoho roku minimalne dvakrat do roka odpocinout. Jednou v lete, behem skolnich prazdnin, kdy se pracovni tempo tahne jako med na lzizce a podruhe pak okolo vanoc, kdy po prisernem a vycerpavajicim predvanocnim shonu, si sedne k plnym misam a jako kazdy spravny cech hledi, aby pribral nejake to kilo.
V JAR tenhle luxus nemaji. Skolni rok zacina v lednu a konci v prosinci. Zaridili to tak proto, aby si africka ditka mohla vychutnat prazdniny pod letnim slunickem. Kratce receno prumerny zamestnanec JAR ma prazdniny jen jednou za rok. S blizicim se koncem roku jsou pak vsichni uplne vyrizeni.
Tyden v Mazzeppa bay byl proto vsemi naramne vitan, jako tyden nic nedelani a dlouho ocekavaneho odpocinku. Tyden na plazi utekl jako voda. Zejmena proto, ze jsme jej stravili duslednym nicnedelanim. Kdo se nekoupal nebo nechytal slunicko si ctel nebo spal. Krome rybareni a prochazek byl jedinou fyzicky namahou turnaj ve Wii tenisu a Wii boxu. Dalsi pravidelnosti byl prisunu potravin a pitiva . Co se tyce ostatniho kazdy si mohl oddechovat po svem. Tyden tak ubehl nez bys rekl svec.
Nacerpani novou energii jsme pak prijeli zpet do JNB abychom se rychle pripravili na vanoce. Nakupy poslendich darku a hlavne jidla na vanocni obed.

Žádné komentáře: