čtvrtek 20. prosince 2007

Budoucnost


Kdo ma spetku zdraveho rozumu musi se trast strachy o budoucnost JAR.
K obrovskemu prekvapeni vsech vyhral prosincove volby predsedy ANC, africke narodni strany, Jacob Zuma. (na obrazku) Tim padem nastoupi na presidentske kreslo pristi rok po soucasnem prezidentu Thambo Umbeki. Tito dva panove se nemaji moc radi a krize mezi jejich podpurci je tak zla, ze se brzy ocekavaji predcasne prezidentske volby pri kterych bude Zuma zvolen novym presidentem JAR.
Co vi o Zumovi uplne kazdy kdo cte noviny a presto pro nej voli - nebo to bylo jinak?
Kazdopadne pred rokem byl Jacob Zuma souzen ze znasilneni jeho HIV pozitivni sekretarky. Jeho obhajoba byla uplne zcestna. Mluvil o tom, ze se nemohl nakazit, ponevac se po te osprchoval! Dale o tom, ze kdo nosi sukne si vylozene rika o to aby byl znasilnen apod.
Letos se stale vede soudni spor o uplatcich, ve kterych uz byl odsouzen Zumuv nejvetsi kamos Schabir Sheik. Zuma je stale presvecen, ze jej soud neusvedci a zrejme jsou o tom presvedceni i ti co plati jeho volebni kampan. Prekvapive v nove slozenem Zumove kabinetu je Schabiruv bratr.
Krome techto do oci byjicich "zhovadilosti" podnecuje Zuma narodnosti roztrzky. Zuma je Zulu a casto nadrazuje Zulu rasu nad ostatni. V JAR je nekolik desitekkmenu plus pristeovalci. Pro zajimavost mame 11 oficialnich jazyku. Co by se stalo kdyby se mezi sebou zacli vsichni mlatit?
Taky se mluvi o znarodnovani bank, uprednostnovani cernych proti bilym atd. Sousta nasich znamych se zacina zajimat o moznostech mimo JAR.
Uvidime jak to dopadne. Budu vas informovat.....

Žádné komentáře: