pátek 18. února 2011

Potapeni a jine aktivity.

Jak uz jsem psala Ian si tu uziva potapeni. Predevcirem jsme se vydali na pul denni vylet lodi, kde se Ian potapel se skupinou dalsich turistu na koralovych ostrovech. Pry toho videli docela hodne. Ja jsem si zatim na palube lodi krasne cetla a uzivala jsem si krasny vyhled na ostrov a na more.

Koraly se pod vodou krasne rysovali a kazdou chvili se po nich prohanely hejna rybicek. Po navratu jsme si sli zasnorchlovat na druhe strane ostrova a skoncili jsme v baru, kde jsme testovaly koktejly.

Pristi den jsme se nahlasili na snorchlovani na vzdalenejsich koralovych ostrovech, kde nas mela odvezt lodka. Nakonec nas tam jea cela skupina asi 30 lidi. Lodka vzdycky prijela k nejakemu podvodnimu koralovemu utesu, zaparkovala a my jsme vsichni naskakali do vodu jak zabky. Pak jsme se nechali unaset proudem dokolecka celeho utesu a obdivovali jsme se roztodivnym koralum a rybkam.

Obcas kdyz jsem vynorila hlavu, tak jsem videla skupiny oranzovych plovacich vest, ktera se line vznasi na hladine jako ropna skvrna. Bylo to legracni.

Dnes jsme objevili novou atrakci. Pujcit si plastovou kanojku a plovat si line nad utesy a pozorovta rybky pod nama.

Vecer jsme si zasli do restaurace na konci ostrova. Meli jsme stolecek na verande, co stala na kulech uprostred vody. Atmosfera to byla krasna. Svetla se odrazela od morske hladiny a jidlo pekne vonelo. To bych ale nebyla ja aby se mi z toho vsechno neudela spatne. Po par minutach jsem si pripadala jako na lodi. Zaludek se mi houpal a ackoliv jsme sedela pevne na zidli, ktera se nehybala dostala jsem morskou nemoc. Nakonec i Ian priznal, ze mu taky neni nejlip a ze na tu zatracenou lod zakotvenou opodal se uz nemuze ani podivat.

Vecer jsme se sli projit po plazi a zkontrolovat kraby a netopyry. Krabici se docela spokojene honili po plazi a netopyri se ladovali bobulema.

Opet jsme tu videli dalsi nevestu a dneska jsme u obeda obdivovali zrucnost s jakou pripravovali nevestovskou branu z palem. Pry tu maji tak dva obrady denne.

My se zitra rano chystame na prejezd na otrov Mirihi. Tesime se na dalsi zajimave zazitky.

Žádné komentáře: