čtvrtek 22. dubna 2010

Sloni.

Den se tvářil všelijak. Vypadalo to, že možná bude pršet a možná i ne. Filípek si ráno vyrazil na hrochy. Tentokrát měl štěstí a zrovna se pářili. Míša to fotil o život.

Okolo poledne se rozhodlo, že počasí asi vydrží a jelo se do opět parku. Tentokrát měla službu Soňka.

Ian zvolil pro vjezd do Kruger parku Numbi bránu, která je kousek dál než Phabeni brána, kterou jsme použili včera. Proto jsme viděli jinou krajinu a jiné zvířátka.

Hned po vjezdu jsme viděli dva lvy při páření. Daleko větší poprask ale způsobili sloní tlupa kterou našel Míša.

Tak si takhle dřímám a najednou jsme zastavili. Otevřu oči a kolem mě jsou všude sloni. Jeden co byl na mojí a Míšově straně byl tak blízko, že bychom si na něj mohli sáhnout když bychom natáhli ruku z okna.

Míša vystrčil hlavu ze střešního okýnka a fotil kolem dokola všechno co mělo chobot. To se ale asi nelíbilo samicím co kojily svoje mladé a začali na nás troubit, zvedat choboty a plácat ušima. Aby toho nebylo málo, začal Ian zlověstně špitat „ani se nehněte!“.

Bylo to strašidelné, ale přežili jsme to. Ba co víc máme krásné fotečky a zážitky k nezaplacení.

Později jsme viděli i krásnou skupinku nosorožců, takže jsme už odfajfkli čtyři z velké pětky. (slon, nosorožec, buvol, lev, levhart)

Jen co jsme vytáhli paty z brány a začli jsme naši cestu domů, začlo příšerně pršet. Doslova se nad náma roztrhlo nebe. Stěrače nestíhaly a my jsme jeli sotva 20km/h. Občas jsme museli dokonce zastavit a počkat až to přejde. Všichni jsme se báli, že nás to svede z cesty a skončíme v rygolu.

Sonička s Fífou se doma zatím o nás báli a zápasili s jednou nebezpečně drzou žábou, která se rozhodla, že dneska bude spát s nima v posteli.

Vyřízeni dlouhou a náročnou cestou jsme nakoupili večeři u KFC a rychle jsme pádili do chatičky. Déšť nás dostihl a když jsme šli spát užasně se kolem nás blýskalo a dešťové kapky bušily do střechy a oken.

Žádné komentáře: