pondělí 1. února 2010

Záchůdek

Tak jsem zas jednou s Ianem vyrazili na nákupy. Tentokrát jsme si chtěli koupit nějaké to umyvadlo, záchůdek a vanu.

Zajeli jsme nejdříve do obchoďáku Fereiras, který je svou rozlohou větší než letiště v Ruzyni, takže jsme se tam pěkně naběhali.

Někde mezi řadami umyvadel různých tvarů a délek jsme se s Ianem porafali, ale než jsme se odštrachali k sprchovým hlavicím zase jsme se udobřili.

Unaveni a zhunsení jsme se od tamaď vypotáceli s tím, že se potřebujem najíst.

Rozhodli jsme se zajít si na pizzu, ale co čert nechtěl, když jsme zaparkovali před restaurací zahlédli jsme vchod do jiného obchodu s koupelnama Bathroom Bizzare. Prostě jsme se tam museli před dlabencem jít kouknout.

Nebyli jsme v tom obchodě ani 10 min a Ian se postaral o náležitou pozornost všech obchodních zástupců na place. Zařídil to s velkým třeskem a to tak, že si sedl na toaletu, která držela na dvou vachrlatých šroubcích na kartónové zdi.

Když se pod ním ten záchůdek zřítil, přiběhli k nám všichni, co se tam do té doby jen poflakovali a šťourali v nose. Někteří se snažili utajit smích a jiní se horlivě snažili vymyslet jak to navlíknout, aby se Ian cítil povinen tu zpoušť zacvakat.

Ian nehnul ani brvou a grandiózně oznámil, že si přejeme vybavit dvě koupelny a co prý tam mají?

Jakýsi človíček jménem Mário vycítil příležitost a svižně se nás ujal. Další dvě hodiny pak strávil přenášením umyvadel sem a tam, pokaždé když jsme se nemohli rozhodnout jestli chceme tuhle skříňku nebo tenhle kohoutek.

Trvalo nám to dlouho a nespočetně krát jsme lezli z jedné vany do druhé, než jsme našli tu "pravou lásku", ale nakonec jsme přece jen odešli s tří stránkovým seznamem věcí, které je třeba příští týden zakoupit.

Zítra seznam zkontroluje architekt a pozítří si jej příjde prohlídnout instalatér, aby provedl odborný odhad na kolik nás všechna tahle sranda příjde.

Musím ještě dodat, že do dnešního dne po nás nikdo žádnou úhradu za rozbitý záchůdek nechtěl.

Žádné komentáře: