neděle 14. února 2010

První týden bez koupelny.

V pondělí jsme odstranili rostlinky a v úterý si odvezli bezpečnostní rolety.

Ve středu jsem zamkli dveře od koupelen a přetáhli jsme přes futra dveří igelit, aby se nám do bytu neprášilo. Skupinka asi 6 chlapíku si nasadila rukavice a hbitě se jala kladivem vyrážet okna, cihly a jiné překážky, které je třeba před přestavbou obstranit.

Nebyla by to ale afrika, aby i tito pracanti nevytušili příležitost a po té co získali můj souhlas začli pomalu a pečlivě, téměř jako archeologové v kryptě, rozkrývat a odpižlávat všechno co se dá použít.

Tak se stalo, že za dva dny byla garáž plná umyvadel, van, kohoutků, toaletních mís a kdo ví čeho ještě. Jednoho krásného odpoledne to naložili na dodávku a odvezli to směrem na Alex, kde to jistě za velké kačky prodali na černém trhu.

Řekla bych, že si to zasloužili a pak, komu to prospěje, když to roztříštěné na kousky přijde na skladku? Jediné co mě mrzí, je že jsem tím zřejmě prodloužila naše bez koupelnové pokání.

Kromě této maličkosti zatím všechno funguje jak na drátkách.

Před přestavbou.

Den 1.

Den 2.

Den 3.

Jednu chvíli to vypadalo, že díky odflinknuté podpoře oken budeme muset odstoupit od plánovaných posuvných dveří. Na plac byl povolán pán inženýr a ten navrhl řešení. Dveře teda budou... alespoň prozatím si to myslíme...

Žádné komentáře: