pondělí 21. července 2008

Nove periny

Do afriky dorazila zima. Teploty se houpou mezi polednimi 15C, pokud stojite na slunicku, a vecernimi okolo nuly. Zato teploty v dome, to je uplne jina story. Doma je pres cely den stejnomerne kosa, kosa, kosa !!!!
Zadne topeni, velikanske okna, prazadna izolace, kachlicky kam se podivas.... katastrofalni kombinace. Vse co vas v lete zachrani pred spalujicim slunickem, vam v zime pekelne zneprijemnuje zivot.
Celou noc makate na tom, abyste si krapet zahrali postylku, abyste z ni pak rano museli vyplout do pokoje jeskynni teploty, kde se vam kazdy dech pred oblicejem zhmotni v oblacek pary.
Minuly tyden jsme si konecne rekli dost a vydali jsme se do obchudku „Granny Goose“ „Babicka husa“, kde prodavaji periny a polstare, vsech moznych velikosti a tloustek.
Verili byste, ze v jednom obchode muzou prodavat luzkoviny z hned dvaceti ruznych druhu peri? Kupodivu nejdrahsi je peri z madarske husy? Ze by ti madari prorazili do sveta i s necim jinym nez s rubikovou kostkou?! Zajimave.
Jak probiha vyber? My jsme meli jasno v tom, ze si koupime perinu „four season“. Ne ze, by tu v africe meli ctyri sezony – ha, ha. To spise jednu „super vedro“ s malou prestavkou, kdy pocasi nabira dech na dalsich 10 mesicu „jeste vetsiho vedra“. Presto se nam system dvou perin, jedne tenoucke a jedne silnejsi, sepnute dohromady cvockama po vsech ctyrech stranach, zdal neodolatelne fikany. Pak uz jsme jen museli vyzkouset ktere peri, z prehlidky mezinarodnich hus a kacen, se nam zamlouva nejvice. Uz u pate periny jsem ztratila prehled. Vyber polstaru byl nemene slozity. Vsechny se nafukovaly jako by hrali hlavni roli v pohadce o princezne co spala na hrasku.
Vsechno nase usili se vyplatilo. Spinka se nam opravdu jako v pohadce!
Jen nase kotata maji neco proti nasi zbrusu nove perine. Ma to co delat s tim, ze pri kazdem kroku musi zdolavat obrovitanske kopce, ktere se kolem nich samy od sebe magicky objevuji nebo zakerne mizi...

Žádné komentáře: