středa 30. července 2008

Cerven mesic bezpecnosti

Jen stezi se da popsat jak je afrika krasna. Myslim, ze ani neexistujou jmena pro vsechny barvy zapadajiciho a vychazejiciho slunce. Nevim k cemu bych prirovnala vuni safari a slova mi chybi, kdyz mam vyjadrit respekt ke vsem tem, co dokazi prezit v podminkach jake tady jsou a pritom se uprimne radovat ze zivota.
Je hrich, ze tak krasna zeme se pomalu, ale jiste stava dobrovolnou luxusni veznici pro ty co maji co ztratit. Chudi nebo bohati, vsichni jsme dennodenne vystaveni hrozbe, ze nas nekdo prepadne. To, ze o neco prijdem, je celkem zarucene. To jestli to prezijem, je nejiste.
Minuly tyden moji znamou prepadli doma tri zlodeji s pistolemi. Zrovna poradali vecirek a zhruba 15 hostu bylo s pistoli prilozenou k hlave obrano skoro i o kalhoty. Predstava, ze ani doma neni clovek v bezpeci je strasidelna.
Tuto sobotu byla Brittany unesena taxikem, kterym se vracela na koleje. Taxikar se ji snazil osahavat a nakonec ji vyhodil z auta v liduprazdne oblasti. Je velke stesti, ze vyvazla jen s par odreninama a ze prisla jen o telefon, fotak a penezenku.
V pondeli prisla Ianova kolegyne o vsechny okna v aute. Rano v 9 hod, za naproste dopravni spicky, k ni na semaforu prisli 4 chlapici, rozmlatili vsechny okna a s pistoli ji pozadali aby vystoupila z auta. Je zazrak, ze se ji podarilo ujet.
Pridejde upadajici ekonomickou situaci a zeptejte se sami sebe jestli byste odsud radeji neodjeli?
Ja docela urcite ano. Je mi naprosto nepochopitelne jak moc mistni miluji tuhle porouchanou zemicku. Pri debatach na toto tema se jim zamzi pohled a ac to nevypada, jsou uprimne hrdi na progres, ktery pod vsim tim nanosem problemu lze pozorovat.
Je pravda, ze kdyby vsichni utekli, tak to tady bude horsi a horsi.
Proto mozna lze vysvetlit zoufale pokusy o trochu normalni zivot na ukor vlastni svobody.
Me male auticko bude mit od pristiho tydne „mrize“ na oknech. Nas dum bude od patku obehnany lejzrovymi paprsky jako sejf svycarske banky a Ian i ja mame mobil nastaveny tak, aby na pozadani ukazoval pozici toho druheho.
Co o tom rict vice? Snad jen, ze co te nezabije, te posili!

Žádné komentáře: