středa 19. prosince 2007

Rosie

Nase Rosie ma priserneho manzela. Jsou svoji teprve kratce. Tusim, ze se brali po te co nastoupila k nam do prace. Asi to melo co delat s financni situaci, ponevac spolu maji 4leteho chlapecka.
Uz jednou prisla do prace s monoklem kvuli nejake pitomosti. Taky si pamatuju, ze kdyz u nas jednou musela prespat kvuli Ianove oslave 50, kdy vsichni jasali az do 3 do rana, mela z toho doma opletacky.
Kdyz jsem ji videla takhle otlucenou, zduraznovala jsem ji, ze za nama muze kdykoliv prijit, ze nemusi zustavat doma a nechat se bit.
V pondeli prisla Rosie bez predniho zubu a ve stredu mi volala, ze uz dva dny nespala, ze ji maznel porad bije a jestli by nemohla prijit k nam.
Zkousela jsem se dovolat na linku Power agency nebo Together against Women and children abuse, ale bylo to marne.
Rosie stejne uz mela plan. Teda az na to, ze hloupe vykecala prekvapenemu manzelovi kde je a ten se k nam priritil jako velka voda, ze okamzite musi jit s nim a kdesi cosi. Mela jsem v kalhotach, takze jsem rekla, ze pujdem ale ze si napred dame rande na policejni stanici, kde to muzem v klidu vsechno probrat. Nakonec ustoupil, ale vzal si s sebou JEN Rosineho chlapecka. Nevim jak vy, ale ja jsem zirala jako tele na vrata, ponevac byt to moje dite tak ho nedam ani za zivot.
To byl prvni krok k memu procitnuti, ponevac co nasledovalo po tom, byl teprve tiatr.
Co jsem dozvedela noveho o cernoske komunite je, ze nikdo neni sam. Neexistuje jedinec. Vsichni jsou soucasti nejake rodiny a rodina resi problemy jako jeden celek. Takze kdyz Rosie utekla, obvolala vsechny rodice, teticky a a strycky a ti se vsichni sjeli na druhy den na “snem”, kde se otevrene jednalo o tom co se bude dit dal??!!
Dokonce kdyz jsem se konecne dovolala na helplinku presne tohleto mi poradili jako prvni stupen pomoci.
Rosie se s trosku polekanou dusickou na druhy den sbalila a vyrazila se ucastnit rodinneho sdruzeni. V patek mi pak referovala, ze manzel pry plakal a kal se a pry uz nic podobneho neudela. Snad pry jestli se to nekdy bude opakovat tak Rosie doslala povoleni od rodiny jej udat na policii.
Taky koukate, co?
Zatim jsem nevidela zadne dalsi modriny takze pocitam, ze seka dobrotu....

Žádné komentáře: