100g rozinek (sultanas)
75ml burbonu nebo rumu
175g hladke mouky (cake flower)
2 kavove lzicky prasku na peceni (baking powder)
½ kavove lzicky sody bicarbony
½ kavove lzicky soli
125g neslaneho masla
150g cukru (bily nebo svetle hnedy)
2 vajicka
4 male nejlepe prezrale banany (cca 300g bez slupek) rozmackanych
60g nasekanych vlaskych orechu (walnuts nebo pecan nuts)
1 balicek vanilkoveho cukru nebo kavova lzicka vanilkoveho extractu
Jakakoliv pecici forma:
Klasicka je obdelnikova 23 x 13 x 7 ale ja jsem pouzila i spring form na dorty o23cm i klasickou babovkovou formu.
Vymazat a vysypat moukou nebo vylozit pecicim papirem
Postup
- ROZINKY a RUM privez k varu, odstavit a nechat vychladnout (nejlepe 1 hod)
- Nevstrebany RUM zcedit
- Predehrat troubu na 170C (plyn 3)
- Smichat MOUKU, BICARB SODU, SUL, PRASEK NA PECENI
- Rozpustte MASLO (mikrovlnka) a smichejte s CUKREM a VANILKOU
- Primichejte VAJICKA
- Primichejte rozmackane BANANY
- Primichejet nasekane ORECHY a procezene ROZINKY
- Primichejet MOUKOVOU smes
- Naplnte smesi babovkouvou formu a dejete do troubu na 1hod – 1hod 15min. Testujte paratkem.
Babovka by mela byt vlacna a vlhka
Žádné komentáře:
Okomentovat