pátek 10. září 2010

Ze by dalsi prestaby ??

Neni tomu davno, co jsem si slibovala, ze uz zadne dalsi stavbare nechci videt.

Byly to krusne chvilky, ale ty nove koupleny jsou ted nasi neoblibenejsi casti domu.

Neni nad to si vecer po praci vlezt do vonave kourici vany, zapalit svicky, zlumit svetla a precist si oblibeny casopis. Ian si cte o tom jak stavet domy v naproste pustine, aby se mohl konecne pustit do sve vysnene stavby na nasem pozemku v Mozambiku. A ja si ctu vesmes casopisy o vareni ??? Cim to asi je ???

I Mikes a Eliska si zvykli na nasi novou koupelnu celkem rychle. Hlavne se jim libi posouvaci dvere. Prestoze maji svoje litacky hned vedle, pokud se nahodou ocitnete na druhe strane sklenenych dveri, zacnou hlasite knourat, dokud je nepustite dovnitr dvermi, jako nejakou honoraci.

Eliska ma pak jeste jeden trumf v rukavu. Pokazde kdyz nekdo vyleze ze sprchy nebo z vany, tak se vhrne pohlave na podlozku k noham a zacne vrnet jako pradelni stroj. Pritom se obratne zacne zaplitat do rucniku, dokud vam nezbude v ruce nic, cim by se dalo utirat. Pak vam nezbyde nez ji zacit simrat na brisku, dokud ji to neomrzi a nevrati vam vas rucnik. Ted na jare, kdyz se zacli zbavovat zimnich kozisku, ma tento ritual velice prakticky vedlejsi ucinek. Takovy mokry rucnik totiz na sebe umi nabalit uzasne mnozstvi volnych chloupku, to byste se divili.

Pravda chybi nam jeste nakoupit zrdcadla a policky, ale jinak je skoro vsechno hotovo. A tim by se mela nase prestavba skoncit.

Ba ne. Uz ted vime, ze budeme predelavat skla ve stresnich oknech a taky musime znovu natrit strechu, ponevac v nekterych castech uz neni tak docela vodotesna. Prece jen 12 let praziveho slunicka udela sve.

Po vcerejsku ale uvazujem, ze kdyby jsme prece jen meli dvojicky, tak nam asi budou chybet doma pokoje. Zvlast kdyz by k nam prijela navsteva.

Uz drive jsme si hrali s predstavou, ze bychom vybudovali dva pokoje v druhem patre, abychom si uzili krasne vyhlidky na potucek a ptaci reservaci.

Pani architekta se sem k nam vyda pristi tyden a uvidime s cim prijde. Uz jsem mluvila se stavbarem, co nam delal koupelny a ten by mel cas to do kvetna zvladnout. Cena je sice zavratna, ale kdybychom se meli stehovat a zacinat s opravama znovu, tak by to stalo mnohem vice.

Navic jak Ian tak ja mame nas dum moc radi a stehovat se nam nechce. Je tu bezpecno, klid, mame to oba bllizko do prace.... podtrzeno secteno asi budem zase budovat!

Žádné komentáře: