čtvrtek 1. října 2009

MACHOTO

Nemela jsem jeste cas popsat vam jake byly zkousky a jak vlastne dopadl muj pobyt v CR.

Ted uz jsem ale zpatky a nez se vsechno utrese do zajetych koleji, a ja budu mit vice casu na psani, musim se aspon podelit o dnesni zazitek.

Pred casem jsem koupili dum, ktery hodlame zrenovovat a opet prodat. Pokud mozno v co nejkratsim case.

Situaci stezuje rodina, ktera tam zatim zije a jak to vypada, tak celkem lacine. Teprve nedavno jsme zjistili, ze krome toho, ze nam odmitaji platit najem, tak uz pres rok nezaplatili ani vodu ani elektrinu.

Navic nam brani v renovaci, jelikoz nepousti nikoho na pozemek a kdyz jsem byla pryc doslo pry k incidentu, kdy jednoho delnika dokonce zbili.

Ian tedy rozhodl, ze je treba prejit k drastictejsi metode a najmul vymahace.

Probehlo to asi takhle.

Vcera dopoledne se v dohodnutou dobu dostavili k domu nasi dva jednatele (architect a pravnik) a s nimi ctverice namakanych cernochu v uniforme MACHOTO. Tato ‘firma’ ma tak neotresitelnou povest, ze pote co jim pani otevrela dvere, jeji prvni slova byla “vy jste me prisli zabit?”.

Kdyz ji bylo vysvetleno, ze tito panove jsou nasi “konzultanti” a ze budou pritomni dalsimu jednani s nimi, byli vsichni vpusteni dovnitr.

Pry doslo na krik a vyhrozovani, ze strany najemcu-neplaticu, na cez se pry Siswe, ten co zbil toho delnika, zvedl a odficel ve svem voze za kvileni pneumatic a cmoudu. Asi po pul hodine prijelo k domu 6 policejnich aut s houkackami.

Vsech 12 cetniku pak vysetrovalo co se stalo. Nasi jednatele byli na tuto alternative pripraveni a predvedli baterii dokumentu o tom, ze nam patri tento dum a ze lide co tam ted bydli jsou tam, uz ted nelegalne, a hlavne, ze neplati a jinak zabranuji nasemu obchodnimu zameru.

Inu policie pry udela jen potichu celem vzad a odjela. Siswe se pry tak rozcilil, ze zacal po vsech kricet a pry si zacal dovolovat i na jednoho z tech svalovcu. Nacez byl pry slovne prinucen predat jmeno jejich pravnika, kterezto pred nami uz nekolik mesicu taji a ruzne se vytaci.

Tak se prislo na to, ze jejich smlouva, kterou se furt ohaneli, uz je davno neplatna. Takze ted se ceka co bude dal.

Pry nam posleze telefonicky nabidli jakesi penize s tim, ze se odstehuji az v listopadu. Coz neni idealni, ponevac kazdy mesic co si tam tato rodinka vesele bivakuje my prichazime o penize a hlavne pres vanoce zadne delniky na stavbu nedostanem. Proto je pro nas tato nabidka neprijatelna a asi dojde na dalsi ‘jednani’.

Ian se zacal povecerech zabyvat tim, jak by jim ten pobyt v nasem dome zpestril. Napadlo ho, ze by jim nechal vymontovat vsechny dvere J Pry to nekde slysel….

Kdo by to byl cekal…..

1 komentář:

Sona řekl(a)...

takové chybějící dveře na záchodě, to je opravdový luxus. Zažili jsme to jednou na kolejích (zřejmě měl někdo předchozí večer kvalitní kalbičku) a ze začátku i ve vlastním domku. Tady už se aspoň dal problém "systematicky řešit".