středa 22. prosince 2010

White rivers

Ve ctvrtek bylo volno a tak jsme si s Ianem vzali v patek dovolenou a vyrazili do Kruger parku.

Nasi znami maji chaticku ve White rivers, coz je podobny resort jako je Sabie Rivers. Je tu golfovy park, bazeny, restaurace a hlavne je tu ticho a klid.

Do Hazyview (odkud jsme vyrazeli do parku) je to asi 30km krasnou cestou mezi lesy a okolo prehrady. Misa s mamkou si tu cestu asi pamatuji. Jednou jsme se po ni vraceli v desti a dost neprimerenou rychlosti, ponevac jsme spechali vysvobodili Sonicku, ktera cely den chlidala Fifu.

Odjizdeli jsme z mokreho JNB, kde prselo skoro cely tyden. Nase strecha stale tekla, ale protoze byl statni svatek, tak krome vylivani kbeliku se nedalo nedelat vubec nic.

Nechali jsme doma Britt s instrukcemi na patek pro delniky a micky, ktere vypadali, ze jim to ani nevadi, ze je po 4 dny nechavame napospas Britt, nejnezodpovednejsimu cloveku z nasi domacnosti. Chudacci asi nevi, ze je dost mozne ze prave zahajuji hladovku a 4 dny budou bez jidla a bez vody. (coz se pozdeji potvrdilo)

Celou cestu jsme jeli v obrovskem slejvaku. Kazdy kdo zazil bourku v africe, vi ze to neni zadny med a takova 5 hodinova cesta, plna nervoznich okamziku, jednoho pekne unavi. Ian si po prijezdu dal veceri a pivo a okamzite usnul spankem spravedlivych.

V patek rano jsme hrali golf. Bylo priserne horko uz od 6 rano a pres poledne jsme se vsichni pekli jako husy na pekaci. Prirozene po obede se nikdo nezmohl na nic vic, nez na lelkovani okolo bazenu.

Sobota byla o moc lepsi. Rano, kam oko dohledlo, se nas krajinou vznasel opar rani mlhy, kterou se slunicku podarilo vysusit az okolo 11 hodiny. My jsme zatim odehrali dalsi partii golfu a v poledne jsme si v klidu dali na terase pivecko a obidek. A protoze jsme nebyli tolik utrmaceni, nasedli jsme do aut a jeli do parku.

Meli jsme stesti a videli jsme toho skutecne hodne. Nejcennejsim zazitkem byl pohled na rodinku ground hornbilu, jak basti jednoho smolarskeho operence.

Dnes je nedele rano a vsichni jeste dospavaji po vcerejsi narocne veceri. Pocitam, ze se vypilo spousty piva, ale to ja nemuzu vedet, ponevac Krisulka chodi spat kazdy den okolo 10 a tak i ja vesmes vsechno prospim.

V nedeli lehce mrholilo, ale protoze veranda byla zastresena, tak jsem si rano podsedela venku a vzpominala jsem na letni prazdniny u babicky na chate. Mivali jsme tam podobne pocasi.

Chlapi se rano pustili do uklidu rybnicku. Snazili se z tama vymytit lekniny, ale vzdali to asi po hodine uporne prace. Pak zbyvalo jen zapakovat a vyrazit domu.

Cestou jsme opet chytili bourku, nejvice okolo Pretorie, skoro se to nedalo projet. Presevsechno jsme ale dojeli domu v poradku J

Žádné komentáře: