středa 8. prosince 2010

Nova strecha



(nase puvoni stresni okna uz toho skutecne mely dost)

Blizi se konec roku a kazdy dobry remeslnik vi, ze se vyplati nabidnout slevu a nejaky ten zakaznik se jiste necha jeste zlomit.

U nas to nebylo tak tou slevou, ale diky uzasnemu pachu, ktery jen prohnila strecha muze vydavat.

V pondeli rano, kdyz se svagrova sprchovala ji najednou prekvapilo par chlapiku, co smejdi po strese a kradou stresni okna ?!

I me prekvapilo s jakou rychlosti v pondeli naklusali. Ian a ja jsme byli jeste na ceste ze Sun City a u nas doma uz se pilne pracovalo na odstranovani starych okennich tabulek.

V utery prselo, takze se na cas nedelalo, ale dneska uz jim chybi jen posledni velke okno v kuchyni a je hotovo.

Taky stresari jedou bleskurychlym tempem a pry uz v patek bude po vsem. Samozrejme pokud pocasi bude prat.

Prirozene se vyskytlo par problem, ale jak se zda tak zatim vsechny velice rychle resitelne.

Napriklad kdyz odkryli vrstvu pod kterou se ukryval boiler, tak zjistili, ze je cely prorezively a ze z nej poradne tece. Nastesti nase domaci pojisteni je na tohle machr a behem par hodin dorazil pan instalater a boiler mame zbrusu novy. Do vecera bude snad taky plny horke vody.

Vetsi zazitek mam z predavky penez. Slevu jsme samozrejme neodmitli a ponevac panove chteli penize na ruku, tak jsem sla do banky vyzvednou zalohu R 70 000 (175 000 Kc). Z banky jsem vychazela jako lupic, co se ohlizi doprava doleva a upenlive pod pazi macka svuj balik penez. Prekvapive nejvetsi bankovka co tu mame je R200, ale pani mi to dala ve 100vkach. Asi abych mela vetsi a viditelnejsi balik.

Prece jen jsem slysela prilis mnoho historek o tom, jak hodna pani bankovni dala tip nekomu venku, ze si jakasi beloska odnasi prez parkoviste vetsi sumu penez a ze by ji bylo dobre bacit necim tupym po hlave. Nastesti jsem se doplizila do auta v jednom kuse a penize uz jsou v dobrych rukou.

I kdyz ted uvazuju jestli jsem se na to nemela vyprdnout. Stve me, ze ja se tu kvuli slevam muzu pretrhnout (doslova nasazuju krk : ) a Ianovy deti nejsou schopni si ani zkontrolovat jestli si v tasce odnasi sve kamery, kindle a notebooky. Prijde mi, ze ja setrim na to, aby oni mohli vyhazovat.

Vem to das. Hlavne, ze je co jist a pit a netece nam na hlavu J

(nova okna a bordylek po remeslnicich)

Žádné komentáře: