pondělí 29. března 2010

Mimořádné....

Máš skleněné posuvné dveře. I kdybys je v životě neviděl, je ti jasné, že asi nebudou na stejné kolejnici. Aby se ty dveře mohli otevírat, budou se muset na těch kolejnicích míjet, nebo ne?

To znamená, že jedna tabule, řekněme ta fixní, bude na jedné kolejnici a druhá, ta posuvná, bude na druhé koleji. Když se dveře otevřou, zasune se ta posuvna tabule za tu fixní a budou se vizuálně překrývat. Jinými slovy budou těsně vedle sebe, nebo chcete-li za sebou.

Chápu, že přes internet není úplně snadné představit si to, proto posílám obrázek, ze kterého to pochopí snad každé ucho.

OK. Takže všichni víme o čem tu kvákám?

Tak si představte, že za mnou přišel instalatér, že teda přeměřili úplně všechno a že vana je na místě a jestli by ji mohli přilepit ke kachličkám. Vejdu do koupelny a už jen z pruhů mezi kachličkami je mi jasné, že ta vana není rovně.

Ano je tu ta možnost, že ty kachle byly položeny křivě. Nebylo by to poprvé co kachličkář něco kolosálně zdupal.

Tentokrát to ale bylo jinak. Koukám na to zprava zleva, půjčím si metr a měřím všechny vzdálenosti = od dveří, od oken.... verdikt = je to křivě.

Tak to sdělím instalatérovi a ten se na mě durdí, že to není možné, že to měřil od okna a že to má 100% rovně. Prý to je přesně 31cm od okna. A hned si mi to jal ukazovat.

Tak jsme přišli na to, že ten mameluk to měřil od okna a to doslovně od okenních tabulek. Čímž se stalo, že si NEVŠILM???, že ty okenní tabulky nejsou v jedné rovině. Proč nejsou v jedné rovině jsem popsala na začátku.

Řekněte sami, je toto vůbec možné? Jak to, že mu to nebylo divné? A jak to, že si nevšiml takové do očí bijící samozřejmosti? Inu jiná země, jiné míry.... :]

Žádné komentáře: